Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τετραήμερη εργασία από 1η Ιανουαρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυόμιση ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους για ξεκούραση οι εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς οι εταιρείες μεταβαίνουν σε καθεστώς τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας, ενώ το Σαββατοκύριακό τους θα ξεκινά από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γίνονται το πρώτο έθνος στον κόσμο που καθιερώνει μια εθνική εβδομάδα εργασίας μικρότερη από την παγκόσμια πενθήμερη εβδομάδα.

Η εργάσιμη εβδομάδα θα ξεκινάει τη Δευτέρα και θα ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το ωράριο εργασίας για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους έχει οριστεί από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ., με 8,5 ώρες εργασίας την ημέρα. Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα εργάζονται για 4,5 ώρες.

Επιπλέον, την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ευέλικτο ωράριο ή εργασία από το σπίτι. Η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει επίσης όχι μόνο τις εμπορικές ευκαιρίες, αλλά να συμβάλλει και στον ευέλικτο, ασφαλή και ευχάριστο τρόπο ζωής που προσφέρουν στους πολίτες και τους κατοίκους τους τα ΗΑΕ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ