Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Αφγανιστάν: Αστεγοι δίνουν ηρωίνη σε σκύλους φύλακες – Προσοχή, σκληρές εικόνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες αστέγων στο Αφγανιστάν, οι οποίοι χορηγούν ηρωίνη σε σκύλους, ώστε τα ζώα να εθιστούν και να βρίσκονται συνεχώς κοντά τους για να τους ζεσταίνουν τις κρύες νύχτες και να τους προστατεύουν από επιθέσεις Τζιχαντιστών. 

Ο Αχμάντ, είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Έχει διαπράξει σειρά ληστειών, συλλέγει μπουκάλια για ανακύκλωση και δεν διστάζει να κάνει χρήση μπροστά στον φωτογραφικό φακό. Κοντά του βρίσκεται ένας αδέσποτος σκύλος.

BBB

Ο Αχμάντ τοποθετεί ένα μπουκάλι, που έχει συλλέξει, στη μύτη του σκύλου και βάζει στο επίμαχο σημείο ηρωίνη. Λίγο αργότερα, το τετράποδο δεν μπορεί να κινηθεί, μένει ακινητοποιημένο.

Οι άστεγοι δίνουν ναρκωτικές ουσίες σε σκύλους ώστε εκείνοι να εθιστούν σε αυτές και να βρίσκονται συνεχώς κοντά τους, για να τους ζεσταίνουν τις κρύες νύχτες, σύμφωνα με την Daily Mail. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Ταλιμπάν έχουν ξεκινήσει επιθέσεις εναντίον αστέγων. Οι άστεγοι της επαρχίας Shahr-e Naw φοβούνται, γιατί υπάρχουν μαρτυρίες πως οι Ταλιμπάν έχουν φτάσει στο σημείο για να σκοτώσουν χρήστες ουσιών.

24972546
EPA/STRINGER

H ηρωίνη και το όπιο είναι πολύ φθηνά στο Αφγανιστάν, μια χώρα που μαστίζεται από πολέμους και πείνα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ περίπου ένα εκατομμύριο Αφγανοί είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικά.

24972543
EPA/STRINGER

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ