Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Γιορτή για τη γυναικεία ψήφο στην Τουρκία ενώ δολοφονείται σχεδόν κάθε μέρα μία γυναίκα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυναίκες με αξιώματα σε όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Αϊβαλί της βορειοδυτικής επαρχίας Μπαλικεσίρ, για να διεξάγουν σιωπηλή «γυναικεία πορεία» απαιτώντας ισότητα στην πολιτική. Όλα αυτά όμως στη σκιά των γυναικοκτονιών, αφού σχεδόν 1 γυναίκα κάθε μέρα δολοφονείται στη γειτονική χώρα, παρά την περίφημη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κάθε χρόνο, η 5η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την «Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας» στην Τουρκία. Ο Κεμάλ Ατατούρκ απευθυνόμενος στις Τουρκάλες στις 5 Δεκεμβρίου 1934 τις προέτρεψε να χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμα με σύνεση.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως «οι Τουρκάλες είχαν αυτή την ευκαιρία πολύ νωρίτερα από πολλές γυναίκες στην Ευρώπη, και αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης που αντικατοπτρίζει την άποψη της Τουρκίας για τις γυναίκες».

Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα οι γυναίκες στην Τουρκία δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες κι επανειλημμένα έχουν γίνει αδιανόητα πισωγυρίσματα, ως προς τη διαχείριση των δυο φύλων από την καθημερινότητα μέχρι τις δολοφονίες από συντρόφους και συζύγους.

Απ΄όταν, δε, ανέλαβε το κόμμα του Ερντογάν στην εξουσία οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν κατά 840% κι έγιναν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Περί τις 285 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από πρώην άντρες ή συντρόφους μόνο το 2021.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ