Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Πήραν πράσινο φως για κυβέρνηση οι Σοσιαλδημοκράτες – Αύριο αποφασίζουν οι Φιλελεύθεροι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αύξηση του ελάχιστου ωρομίσθιου στα 12 ευρώ, φρένο στην άνοδο των ενοικίων και στην ιλιγγιώδη αύξηση της τιμής του ρεύματος, κατασκευή 400.000 διαμερισμάτων ετησίως για τη στήριξη των φτωχών της Γερμανίας, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στο έκτακτο συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών με στόχο την ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας.

Θέμα του έκτακτου συνεδρίου, που έγινε κατά κύριο λόγο διαδικτυακά, με εξαίρεση στελέχη του κόμματος, ήταν η συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό με Πράσινους και Φιλελεύθερους κι υπήρξε σχεδόν ομόφωνη απόφαση από τους συνέδρους για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Στο σημερινό συνέδριο συμμετείχαν οι συμπρόεδροι του κόμματος Σάσκια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς αλλά κι ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Οι ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος επέμειναν και στις πολιτικές για πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη και με ισχυρή πλειοψηφία, που άγγιξε το σταλινικό ποσοστό του 98,8% οι σύνεδροι τους στήριξαν.

Η συνέχεια γράφεται τώρα στο συνέδριο των Φιλελευθέρων την Κυριακή και των Πρασίνων στο δημοψήφισμα, που πραγματοποιούν μεταξύ των μελών τους, τη Δευτέρα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων την ερχόμενη Τρίτη κλείνει οριστικά η συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού ενώ την Τετάρτη ορκίζεται νέος καγκελάριος, ο Όλαφ Σολτς κι η νέα κυβέρνηση.

Πάντως, από τα πρώτα προβλήματα, που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση είναι το θέμα της πανδημίας και το μεγάλο κύμα των αντιεμβολιαστών, που και στη Γερμανία βγαίνουν στον δρόμο για να διαδηλώσουν, όπως και σήμερα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ