Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Περιοριστικά μέτρα για ταξιδιώτες στη Μεγάλη Βρετανία από 7 Δεκεμβρίου 2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξαναρχίζουν τα περιοριστικά μέτρα για τους ταξιδιώτες στη Μεγάλη Βρετανία από τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου 2021.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα 134 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκαν σε πολλές και διαφορετικές περιοχές ιδίως στον νότο της Αγγλίας οδήγησαν σε νέες αποφάσεις τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία έσπευσε να πει πως είναι προσωρινά.

Η απόφαση αυτή έρχεται να δώσει νέο ράπισμα στην αξιοπιστία της βρετανικής πολιτικής σκηνής και στις ρωγμές εντός του κυβερνώντος κόμματος. Μία μέρα νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς διαβεβαίωνε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας μέτρων για τους ταξιδιώτες, τώρα ο υπουργός Υγείας, Σαχίντ Τζαβίντ, επέμεινε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, για να γίνουν επισκέψεις προς κι από τη Μεγάλη Βρετανία.

Τα περιοριστικά μέτρα για την υποβολή τεστ PCR αφορούν όλους τους ταξιδιώτες είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, είτε φεύγουν είτε έρχονται στη χώρα και τίθενται σε ισχύ από τις 4 το πρωί της 7ης Δεκέμβρη.

Όλες οι διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει και πάλι να υποβληθούν σε τεστ Covid, πριν από την αναχώρηση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της παραλλαγής Omicron, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ