Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Κένυα: Πήγαιναν σε γάμο και βρέθηκαν στην κηδεία τους…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον 23 άτομα, ανάμεσά τους και 4 παιδιά, πνίγηκαν σήμερα στην Κένυα, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε παρασύρθηκε από τις πλημμύρες και βυθίστηκε.

Το περιστατικό συνέβη, καθώς ο οδηγός προσπαθούσε να διασχίσει ένα φουσκωμένο ποτάμι στην κομητεία Κιτούι στην ανατολική Κένυα, δήλωσε η κυβερνήτης της κομητείας.

Στο λεωφορείο, που μετέφερε 50 άτομα, επέβαινε μια εκκλησιαστική χορωδία κι άλλοι άνθρωποι που πήγαιναν σε γάμο στην κομητεία Κιτούι. Άνθρωποι που κοίταζαν από μακριά, άρχισαν να ουρλιάζουν, όταν το νοικιασμένο κίτρινο σχολικό ανατράπηκε.

Πολλές περιοχές της χώρας αυτής της ανατολικής Αφρικής επλήγησαν από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα.

Βίντεο που προβλήθηκε από το τοπικό δίκτυο Citizen Television έδειχνε ένα κίτρινο σχολικό λεωφορείο, με ένα σήμα στο πλάι που δείχνει ότι ανήκει σε τοπική ιερατική σχολή, να πέφτει στο φουσκωμένο ποτάμι, ενώ πλήθος ντόπιων κοιτούσε.

Στη συνέχεια, το λεωφορείο φαίνεται να χάνεται στα νερά στη μέση της διαδρομής, προκαλώντας υστερία και θρήνο στους ανθρώπους που παρατηρούσαν από μακριά.

Η κυβερνήτης πρόσθεσε ότι “23 πτώματα” είχαν ανασυρθεί μέχρι τότε από το ποτάμι και “ότι υπάρχουν ακόμη πτώματα μέσα στο λεωφορείο”. Δήλωσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων θα συνεχιστούν το πρωί της Κυριακής.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός προσπάθησε να διασχίσει τη γέφυρα ενώ ήταν πλημμυρισμένη από νερό, η δύναμη του οποίου παρέσυρε το όχημα σε στροβιλιζόμενα ρεύματα.

Ο αντιπρόεδρος Ουίλιαμ Ρούτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ζητώντας από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν τους δρόμους της χώρας, όπου πολλές περιοχές πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ