Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσε η Ιαπωνία λόγω μετάλλαξης Όμικρον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ινδία, η Ελλάδα και η Ρουμανία, καθώς και τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, θα προστεθούν την Κυριακή στη λίστα με τα μέρη της Ιαπωνίας από τα οποία οι Ιάπωνες και οι αλλοδαποί κάτοικοι, που επιστρέφουν, θα υπόκεινται σε αυστηρότερη καραντίνα, ώστε να προληφθεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, όπως μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ό, τι αφορά τις ΗΠΑ η απόφαση αφορά ταξιδιώτες από το Κολοράντο, Χαβάη, Μινεσότα και Νέα Υόρκη. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περάσουν τρεις ημέρες από την περίοδο καραντίνας των δύο εβδομάδων σε εγκαταστάσεις, που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

Το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Hirokazu Matsuno κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επειδή ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τη νέα παραλλαγή αυξάνεται παγκοσμίως.

Τα ίδια ισχύουν ήδη για τα ταξιδιώτες της Αυστρίας, του Ισημερινού και της Γαλλίας, που βρίσκονται ήδη υπό τον ίδιο κανόνα τριών ημερών ενώ οι μετακινήσεις στη χώρα γίνονται με αυστηρότατους περιορισμούς.

Η Ιαπωνία εντόπισε την πρώτη λοίμωξη από μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα την περασμένη Τρίτη. Έτσι έλαβε έκτακτα μέτρα αρνούμενη την επανείσοδο όλων των αλλοδαπών, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων με βίζα μακράς διάρκειας, που έχουν πρόσφατα μεταβεί σε οποιαδήποτε από τις 10 αφρικανικές χώρες, που ενδέχεται να έχουν00 εκτεταμένες λοιμώξεις της παραλλαγής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ