Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Αυστρία: Ο Καρλ Νεχάμερ υποψήφιος για καγκελάριος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Αυστρίας επέλεξε τον υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ, ως ηγέτη του κόμματος και ως επόμενο καγκελάριο μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Την εκλογή του Καρλ Νεχάμερ μετέδωσε το πρακτορείο APA και επιβεβαίωσε και ο ίδιος. Ο Καρλ Νεχάμερ θα είναι ο πέμπτος αυστριακός καγκελάριος που αναλαμβάνει από το 2016, ενώ η ημερομηνία της ορκωμοσίας του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ομόφωνη απόφαση

«Ορίσθηκα σήμερα ομοφώνως από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος (ÖVP) πρόεδρος του κόμματος και, κατά συνέπεια, υποψήφιος για την θέση του καγκελαρίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Βιέννη ο Καρλ Νεχάμερ.

Ο 49χρονος πολιτικός ανακοίνωσε και ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος ασκούσε χρέη καγκελαρίου μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά του οποίου διεξάγεται έρευνα για σκάνδαλο διαφθοράς, θα αναλάβει και πάλι την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υποψήφιος καγκελάριος ανακοίνωσε ότι ο Μάγκνους Μπρούνερ, υφυπουργός Περιβάλλοντος, αναλαμβάνει το υπουργείο των Οικονομικών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ