Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

«Ράπισμα» στον Ερντογάν: «Όσο μιλάς βουλιάζει η χώρα – Για όνομα του Αλλάχ σώπα πια»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση στην Τουρκία άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις οικονομικές πολιτικές του και την καταπόντιση της τουρκικής λίρας

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε για τον Ερντογάν πως: «Όσο μιλάει ανεβαίνει το δολάριο».

Διαβάστε ακόμη: Νέα ιστορική βουτιά της τουρκικής λίρας

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του δικτύου FOX, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Μα γίνεται όταν μιλάει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας μιας χώρας, η οικονομία της να γίνεται άνω κάτω; Μα όσο μιλάς βουλιάζεις τη χώρα. Όσο μιλάει. Μα για όνομα του Αλλάχ σιώπησε πια! Σιώπησε πια… Να φτωχοποιήσουμε δηλαδή την Τουρκία, να γίνει πολύ φτωχή, να πουλήσουμε την φτώχεια της Τουρκίας, για να έρθει σε εμάς συνάλλαγμα. Μα για όνομα του Θεού. Σε ποιο βιβλίο οικονομίας τα γράφει αυτά; Λέει ότι έγραψε βιβλίο αλλά για όνομα του Αλλάχ, πες μας ποιο είναι αυτό το βιβλίο;» διερωτήθηκε ο Κιλιντσάρογλου.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Η λίρα καταρρέει – Ουρές για το «ψωμί του λαού» – Σαμπάνιες για τη Χούλια

Ακσενέρ: «Κοίτα πως κατάντησες την χώρα»

«Κύριε Ερντογάν τι έλεγες; Πώς το νόμισμα είναι σαν τη σημαία. Σαν τον Εθνικό ύμνο. Συμβολίζει το κύρος τη δύναμη και την ανεξαρτησία μιας χώρας Και πραγματικά σωστά έλεγες. Είχες δηλώσει πώς το κύρος του νομίσματος είναι το κύρος της χώρας. Πού ήσουν και που έφτασες… Αν και αυτά έλεγες στο παρελθόν, κοίτα σήμερα στην κατάσταση στην οποία κατάντησες την πατρίδα» δήλωσε και η πρόεδρος του του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ο Ερντογάν… απέλυσε τον υπουργό Οικονομικών

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ