Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Η Άνγκελα Μέρκελ φεύγει και αιφνιδιάζει με το τραγούδι που ζήτησε στην τελετή αποχαιρετισμού της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Άνγκελα Μέρκελ αποχαιρετά την καγκελαρία της Γερμανίας και επίσημα σήμερα μετά από 16 χρόνια και η τελετή αποχαιρετισμού της θα γίνει με κάθε επισημότητα. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τιμή που θα αποδώσει ο γερμανικός στρατός στην Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα προβληθεί από την δημόσια γερμανική τηλεόραση.

Στην τελετή, η Άνγκελα Μέρκελ θα μιλήσει στους προσκεκλημένους, δηλαδή όλους τους υπουργούς και προέδρους της Δημοκρατίας, με τους οποίους συνεργάστηκε τα 16 χρόνια της καγκελαρίας της.

Τα τρία τραγούδια που διάλεξε η Άνγκελα Μέρκελ

Η μπάντα του στρατού θα ανοίξει τη μεγάλη στρατιωτική εκδήλωση με στρατιώτες σε ειδικούς σχηματισμούς και και αναμμένους πυρσούς. Η τελετουργία αυτή έχει τις καταβολές της στον 16ο αιώνα.  Η παράδοση θέλει τον ή την πολιτικό, στην οποία αποδίδεται αυτή η ύψιστη τιμή, να επιλέγει τρία τραγούδια της αρεσκείας της. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποια θα επέλεγε η Μέρκελ, έτσι όπως την γνωρίσαμε επί 16 χρόνια με το συντηρητικό παρουσιαστικό της.

Το πρώτο τραγούδι – Η λογική επιλογή

Πρόκειται για τον χορωδιακό εκκλησιαστικό ύμνο «Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε» του Γιόχεν Ρίγκερ. Λογική επιλογή, για την κόρη ενός ευαγγελικού πάστορα.

Το δεύτερο τραγούδι – Η ωραία επιλογή

Πρόκειται για την αισθαντική μπαλάντα της Βερολινέζας Χίλντεγκαρντ Κνεφ (1925-2002) με τον τίτλο «Για μένα θέλω να βρέχει κόκκινα τριαντάφυλλα». Η Κνεφ έκανε μεγάλη καριέρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν από τις λίγες Γερμανίδες ηθοποιούς που κατέκτησαν το Χόλιγουντ.

Το τρίτο τραγούδι – Η αιφνιδιαστική επιλογή

Το τρίτο τραγούδι προκαλεί και τον μεγαλύτερο αιφνιδιασμό. Έχει τίτλο «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ», και έκανε τεράστια επιτυχία στην Ανατολική Γερμανία και όχι μόνο. Το ερμήνευσε η Νίνα Χάγκεν το 1974 με το συγκρότημα Automobil.

Με την επιλογή η Μέρκελ θέλει να υπενθυμίσει την εποχή της νιότης της και τη χώρα, στην οποία έζησε. Επιλογές που δείχνουν ευαισθησία, συναισθηματισμό, αυτοπεποίθηση επιλογών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ