Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Αυστραλία: Σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Παιδείας – Κατηγορείται για παρενόχληση υπάλληλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υπουργός Παιδείας και Νεότητας της Αυστραλίας, Άλαν Τατζ, εν αναμονή του αποτελέσματος έρευνας εναντίον του για κατηγορίες σχετικά με κακοποίηση πρώην υπαλλήλου του.

Η πρώην υπάλληλος Ρέιτσελ Μίλερ κατηγόρησε σήμερα τον υπουργό Παιδείας της Αυστραλίας, Άλαν Τατζ, για παρενόχληση και συγκεκριμένα για συναισθηματική και σωματική κακοποίηση, στη διάρκεια σχέσης που είχαν το 2017. Η Μίλερ, δήλωσε ότι σε έναν καυγά τους, ο Τατζ την κλωτσούσε, όπως αποκάλυψε η ίδια. Από την πλευρά του ο υπουργός αρνήθηκε «τελείως και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες αυτές μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Άλαν Τατζ, στο πλαίσιο της διεξαγωγής «ανεξάρτητης και δίκαιης έρευνας». Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μερικές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων επίσημης έρευνας για την «σεξιστική κουλτούρα» του κοινοβουλίου της Αυστραλίας, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του κοινοβουλίου είχαν πέσει θύμα ηθικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ