Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Αυστρία: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αποχωρεί από την πολιτική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή. 

Από τις πρωινές ώρες τα μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας είχαν καλλιεργήσει το κλίμα για την παραίτησή του. «Η γέννηση του γιου του το περασμένο σαββατοκύριακο του έδωσε το έναυσμα», γράφει στην ηλεκτρονική της σελίδα η Kronen Zeitung επικαλούμενη τον στενό κύκλο του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο έπειτα από την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά, αλλά παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Στα μέσα του Νοεμβρίου, το αυστριακό κοινοβούλιο ήρε την βουλευτική του ασυλία. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Κουρτς και το σκάνδαλο

Σκάνδαλο ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών και άλλα κυβερνητικά γραφεία κατόπιν υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων ανάμεσα στο 2016 και το 2018. Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και εγκωμιαστική κάλυψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Οsterreich.

Ο Κουρτς ήταν ο νεότερος πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε την καγκελαρία στα 31 του χρόνια. Ο κυβερνητικός συνασπισμός με την άκρα δεξιά κατέρρευσε το 2019 όταν ο εταίρος του βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ