Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σουηδία: Αντιμέτωποι με αβέβαιο χειμώνα – Ερχονται νέα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για δύσκολο χειμώνα έκανε λόγο η σουηδική υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να επιβάλει νέα μέτρα για να βάλει «φρένο» στην έξαρση της πανδημίας. 

Οι αρχές της Σουηδίας υιοθέτησαν στις αρχές του μήνα ένα υγειονομικό πάσο για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους παρουσία περισσότερων από 100 ατόμων και είχαν προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να χρειαστούν και άλλα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Ίσως χρειαστεί να λάβουμε μέτρα ήδη από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η Κάριν Τέγκμαρκ Βίσελ, γενική διευθύντρια της σουηδικής υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η ίδια πρόσθεσε ότι μεταξύ των νέων μέτρων πιθανόν να περιλαμβάνονται γενικές συστάσεις, όπως η τήρηση αποστάσεων, αλλά δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Αβέβαιος ο χειμώνας

Η υπουργός Υγείας της Σουηδίας, Λένα Χάλενγκρεν επεσήμανε από την πλευρά της ότι η σουηδική κυβέρνηση και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας θα ανακοινώσουν ένα κοινό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα: «Είμαστε αντιμέτωποι με έναν αβέβαιο χειμώνα», τόνισε.

Η Τέγκμαρκ Βίσλε δήλωσε ότι η υπηρεσία της παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Όμικρον στη Σουηδία εντοπίστηκε τη Δευτέρα και από τότε τουλάχιστον άλλα δύο έχουν βρεθεί στη χώρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ