Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

H Google απαγορεύει τις πολιτικές διαφημίσεις ενόψει εκλογών στις Φιλιππίνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι πολιτικές διαφημίσεις στις Φιλιππίνες θα απαγορευτούν στην πλατφόρμα της Google μέχρι τις εκλογές του Μαΐου που θα αναδείξουν τον αντικαταστάτη του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε, υπό τον φόβο του αθέμιτου επηρεασμού των ψηφοφόρων.

Οι εταιρείες του Διαδικτύου, σχολιάζει το Reuters, συνεχίζουν να δέχονται επικρίσεις για τους χειρισμούς τους στις αμερικανικές εκλογές του 2020, στις οποίες τα κοινωνικά μέσα δέχτηκαν επιθέσεις για μεροληψία και αθέμιτο επηρεασμό των ψηφοφόρων.

Στις Φιλιππίνες, χώρα που σύμφωνα με έρευνες έρχεται πρώτη σε χρόνο που αφιερώνεται στα κοινωνικά μέσα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν εξελιχθεί σε πεδίο πολιτικής μάχης. Αναλυτές εκτιμούν ότι το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν βασικό ρόλο στην εκλογική νίκη του Ντουτέρτε το 2016.

Όπως ανακοίνωσε η Google, οι πολιτικές διαφημίσεις που υποστηρίζουν ή αντιτίθενται σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή υποψηφιότητα οποιουδήποτε προσώπου ή κόμματος δεν θα επιτρέπονται από τις 8 Φεβρουαρίου έως την ημέρα των εκλογών στις 9 Μαΐου 2022. Η Google έχει απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις και στο παρελθόν, όπως συνέβη στις ομοσπονδιακές εκλογές του Καναδά το 2019 και στις εκλογές της Σιγκαπούρης το 2020.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ