Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Αλεξάντερ Λουκασένκο: «Θα κόψω τη ροή ενέργειας αν η Πολωνία κλείσει τα σύνορα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι θα αναστείλει την ροή ενέργειας από τη Ρωσία, αν η Πολωνία κλείσει τα σύνορά της με τη χώρα του, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε φανερή την δυσαρέσκειά του για το το γεγονός πως ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο δεν τον ρώτησε πριν απειλήσει την Ευρώπη πως θα της κόψει την παροχή φυσικού αερίου. Ο Πούτιν τότε, είχε στείλει σαφέστατο μήνυμα πως μία τέτοια κίνηση εμπεριέχει τον κίνδυνο επιδείνωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ του Μινσκ και της Μόσχας.

Διαβάστε ακόμη: Πούτιν σε Λουκασένκο: Μη διακόψεις τη ροή φυσικού αερίου στην Ευρώπη

«Θα προτείνω στον Πούτιν να επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει παρόμοια συστήματα στη γειτονική Πολωνία.

«Θα προτείνω στον Πούτιν (στην περίπτωση αυτή) να επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία», είπε ο Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο στο έδαφος της Λευκορωσίας». Οι σχέσεις της χώρας του βρίσκονται σε κρίση το τελευταίο διάστημα με τη γειτονική Πολωνία, με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η Λευκορωσία βρίσκεται σε διένεξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα δυτικά της σύνορα. Η ΕΕ κατηγορεί τη Λευκορωσία ότι μετέφερε αεροπορικώς χιλιάδες ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή και ότι τους ωθεί να διασχίσουν τα σύνορα και να περάσουν στην ΕΕ μέσω της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας, κάτι που διαψεύδει το Μινσκ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ