Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Γαλλία: Και επίσημα υποψήφιος ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ για την προεδρία της χώρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την υποψηφιότητά του στις Γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022, ανακοίνωσε και επίσημα ο ακροδεξιός δημοσιογράφος, Ερίκ Ζεμούρ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο YouTube και προβλήθηκε από τη κρατική τηλεόραση.

«Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία», είπε ο Ζεμούρ. Ο πρώην δημοσιογράφος είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, γεγονός που θορύβησε την επίσης ακροδεξιά, Μαρίν Λεπέν, υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού.

Στις δημοσκοπήσεις ο Ερίκ Ζεμούρ, μένει στάσιμος και επικρίνεται για έλλειψη οργάνωσης  στις περιοδείες του, ενώ στην επαρχία αποδοκιμάζεται. Την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε σάλο όταν ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασσαλία. Ύστερα, ο Ζεμούρ αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε προχθές, Κυριακή, στον πρώτο γύρο συγκεντρώνει 14 ως 15% των προθέσεων ψήφου, πίσω από την Μαρίν Λεπέν που βρίσκεται γύρω στο 19% και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται στο 25%.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ