Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Γεννητούρια εν πλω από μετανάστρια – 244 άτομα έσωσε η Ιταλική Ακτοφυλακή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άλλους 244 μετανάστες διέσωσε η ιταλική ακτοφυλακή συμπεριλαμβανομένου ενός νεογέννητου, από ένα πλοιάριο, που έπλεε μερικά μίλια ανοιχτά των ακτών της περιφέρειας της Καλαβρίας. Το βρέφος, υπό με αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, γεννήθηκε εν πλω!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή. Παρεμποδίστηκε, όμως, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των συνθηκών εντός της θάλασσας με αποτέλεσμα η διάσωση να διαρκέσει πάνω από 16 ώρες.  Συνολικά διασώθηκαν 244 άνθρωποι, εκ των οποίων 41 ανήλικοι, ανάμεσά τους και το βρέφος.

Η Ιταλία καταγράφει ραγδαία αύξηση σε αφίξεις μεταναστών από θαλάσσης τις τελευταίες εβδομάδες και η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, για να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τους εταίρους του στην ΕΕ ως προς την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Άλλοι 296 μετανάστες διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή στη Μεσόγειο στις 25 Νοεμβρίου στην προσπάθειά τους, να φθάσουν στην Ευρώπη.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch ανέφερε χθες ότι 461 άνθρωποι αποβιβάζονται από το σωστικό σκάφος της στην Αουγκούστα της Σικελίας.

Περίπου 62.236 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέχρι στιγμής αυτή τη χρονιά, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών έναντι 32.542 πέρυσι την ίδια εποχή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ