Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Βρετανία: Έξαρση της γρίπης των πτηνών – Σε lockdown τα πουλερικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βρετανία πληθαίνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των πτηνών και έτσι η κυβέρνηση βάζει σε lockdown γαλοπούλες, κοτόπουλα και άλλα πουλερικά υπό τον φόβο εξάπλωσης μιας επιδημίας.

Σε καθεστώς lockdown μπαίνουν από τη Δευτέρα (29/11) όλα τα πουλερικά (κοτόπουλα, γαλοπούλες, πάπιες και χήνες) στη Βρετανία, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική Mirror. Η κυβέρνηση έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά από μια σειρά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του μεταδοτικού και θανατηφόρου στελέχους H5N1.

Φόβοι για τα Χριστούγεννα

Οι περιοχές που επλήγησαν περιλαμβάνουν το Βόρειο Γιορκσάιρ, το Λανκασάιρ, το Τσεσάιρ, την Κάμπρια, το Γουόργουικσάιρ, το Ντόρσετ και το Έσσεξ, όπως δήλωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra).

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να «σωθούν» τα Χριστούγεννα καθώς η κατανάλωση πουλερικών έχει την τιμητική της, όσοι εκτρέφουν πουλερικά στις αυλές των σπιτιών τους, καλούνται να τα στεγάσουν σε εσωτερικούς χώρους για να τα προστατεύσουν από τη γρίπη των πτηνών, την οποία θα μπορούσαν να μεταφέρουν άγρια πτηνά που μεταναστεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από άλλες χώρες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ