Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τη σακάτεψε η κρατική βία, την έστειλε στη Γερουσία ο λαός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Φαμπιόλα Καμπιγιάι, είναι το σύγχρονο πρόσωπο της δημοκρατικής Χιλής. Της χώρας που έθρεψε τον Νερούντα και θαύμασε τον ηρωισμό του Αλιέντε.

Μια μητέρα τριών παιδιών, εθελόντρια πυροσβέστρια, λάτρης του ποδοσφαίρου, ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της Χιλής εναντίον των κινητοποιήσεων του 2019.

Η άκρατη κρατική τη σημάδεψε για πάντα. Με μόνιμες βλάβες στην όραση και όσφρηση, γλίτωσε από θαύμα την εγκεφαλική βλάβη. Η λαϊκή βούληση όμως την ανέστησε και την επιβράβευσε.

FabiolaCampillai

Η 37χρονη Φαμπιόλα Καμπιγιάι εξελέγη με αστρονομικά ποσοστά στη Γερουσία της χώρας ως ανεξάρτητη υποψήφια στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Είναι ταυτόχρονα η υποψήφια που εξελέγη με τις περισσότερες ψήφους σε ολόκληρη τη χώρα και με 87,52% στην πρωτεύουσα.

file 20211121220051

Έως τις 26 Νοεμβρίου του 2019 ήταν «άγνωστη» πέρα από το συνοικιακό συμβούλιο του οικισμού «5 Πίνος» στην κοινότητα Σαν Μπερνάρντο όπου μετείχε με ευθύνη τις δράσεις αλληλεγγύης.

32 fabiola campillai

Εκείνο το απόγευμα, πηγαίνοντας στη δουλειά της στο εργοστάσιο Carozzi, βρέθηκε απέναντι σε μια μονάδα καραμπινιέρων. Της έριξαν δακρυγόνο στο πρόσωπο. Εχασε τις αισθήσεις και ξύπνησε μια εβδομάδα μετά στο νοσοκομείο. Επειτα από τρεις επεμβάσεις κατάφεραν να αποτρέψουν την εγκεφαλική βλάβη και να αποκαταστήσουν μερικά το πρόσωπό της, αλλά έχασε την όρασή της και λίγο μετά την όσφρηση και τη γεύση της. Ηταν η δεύτερη από τους περισσότερους από 400 πολίτες, οι οποίοι στο πρώτο τρίμηνο της εξέγερσης τραυματίστηκαν στα μάτια από τους καραμπινιέρους.

images 1

Η υπόθεση της Καμπιγιάι ακόμη δεν έχει εκδικαστεί και μόλις τον Ιούλιο η δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκιση του δράστη, πρώην καραμπινιέρου Πατρίσιο Ματουράνα. Την οικογένεια του οποίου, παρεμπιπτόντως, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί για «συμπαράσταση» ο ακροδεξιός Χοσέ Αντόνιο Καστ που επικράτησε με 28% στον πρώτο γύρο των προεδρικών της Χιλής την Κυριακή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ