Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τσεχία: Ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν βγήκε από το νοσοκομείο έπειτα από 46 μέρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο 77χρονος πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, βγήκε από το νοσοκομείο, έπειτα από έξι και πλέον εβδομάδες, σύμφωνα με το Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Πράγα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μίλος Ζέμαν εισήλθε στο νοσοκομείο στις 10 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες οι σύμμαχοί του, έχασαν από κεντροδεξιό συνασπισμό. Νοσηλεύτηκε με επιπλοκές χρόνιας ασθένειας, για την οποία το γραφείο του ποτέ δεν έδωσε διευκρινίσεις αλλά που σύμφωνα με γιατρούς πρόκειται για ασθένεια του ήπατος.

Νοσηλεύτηκε σε Μ.Ε.Θ.

Ο Ζέμαν αρχικά νοσηλεύθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας και γιατροί είπαν ότι η πρόγνωση για την κατάσταση της υγείας του ήταν αβέβαιη. Το Κοινοβούλιο ετοιμάστηκε να συζητήσει την ανάκληση των προεδρικών του εξουσιών αλλά ύστερα από αρκετές εβδομάδες η κατάσταση της υγείας του Ζέμαν βελτιώθηκε.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο πρόεδρος αποφάσισε να συνεχίσει τη θεραπεία στην προεδρική κατοικία στο Λάνι, δυτικά της Πράγας, παρά τις συστάσεις του νοσοκομείου να παραμείνει νοσηλευόμενος. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ζέμαν, η οικογένειά του και οι στενότεροι συνεργάτες του είχαν ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές και ότι του συστήθηκε να νοσηλευθεί σε ειδικευμένη ιατρική μονάδα.

Πριν από τη νοσηλεία του, ο Ζέμαν είχε προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα αλλά οι σχέσεις οξύνθηκαν με τη Μόσχα σε μια διαμάχη περί κατασκοπείας και με το Πεκίνο λόγω της αποτυχούς έκβασης επενδυτικών σχεδίων. Ο Ζέμαν έχει ακόμα 15 μήνες για να ολοκληρώσει τη δεύτερη και τελευταία πενταετή του θητεία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ