Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ολλανδία: Αναβάλλουν χημειοθεραπείες και μεταμοσχεύσεις – Νέα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα νοσοκομεία στην Ολλανδία με ορισμένα από αυτά να έχουν σταματήσει τις χημειοθεραπείες και τις μεταμοσχεύσεις ώστε να απελευθέρωσουν κλίνες στις Μ.Ε.Θ. για ασθενείς με κορονοϊό

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα νοσοκομεία θα εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους μέσα σε μία εβδομάδα, αν δεν ελεγχθεί η επίδημία ενώ πολλοί ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρθηκαν από τη Ολλανδία σε γερμανικά νοσοκομεία.

Η Ένωση Ολλανδικών Νοσοκομείων για την Εντατική Νοσηλεία ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Χιούγκο ντε Γιονγκ, να περάσει στην εφαρμογή της επόμενης φάσης του εθνικού σχεδίου για την πανδημία του κορονοϊού, η οποία προβλέπει ότι η παροχή περίθαλψης που απαιτεί διανυκτέρευση στο νοσοκομείο πρέπει να ανασταλεί.

Νέα αυστηρότερα μέτρα

Η Ολλανδική κυβέρνηση συγκάλεσε εκτάκτως την χθεσινή νύκτα την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης και η επιβολή νέων μέτρων lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκεύη. Αν και το 85% του ενήλικου πληθυσμού της Ολλανδία έχει πλήρως εμβολιαστεί, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του 24ώρου έφθασε στο ρεκόρ των 23.709 χθες. Η αύξηση ανέρχεται σε 40% σε εβδομαδιαία βάση.

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού προβλέπει ότι τα νοσοκομεία θα ζητήσουν την βοήθεια στρατιωτικού προσωπικού και φοιτητών για την νοσηλεία των ασθενών. Η Ολλανδία έχει καταγράψει περισσότερα των 2,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων και των περισσότερους των 19.000 θανάτων από την έναρξη της επιδημίας. Η εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ήρθε στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Η ολλανδική κυβέρνηση επανεισήγαγε αυτόν τον μήνα την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την επιβολή μερικού lockdown, με την εστίαση να κλείνει στις 20:00.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ