Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τι είναι το «εμβόλιο από την μύτη» που έκανε ο Πούτιν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δοκίμασε το ρινικής μορφής εμβόλιο σε υγρή μορφή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ρινικής μορφής εμβόλιο χορηγήθηκε στον Πούτιν την επομένη του επανεμβολιασμού του με το Sputnik Light. «Ο πρόεδρος δεν είχε παρενέργειες, ούτε πυρετό», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τι υπόσχεται το νέο ρωσικό εμβόλιο

Το ρινικής μορφής εμβόλιο αναπτύχθηκε προκειμένου να «προκαλέσει ανοσία φραγμού», η οποία, «αφορά στα ανοσοποιητικά μας όργανα που βρίσκονται στη μύτη και τον φάρυγγα». Όπως υποστήριξε, «πρέπει να παραδώσουμε τον παράγοντα (του εμβολίου) μέσω των βλεννογόνων μεμβρανών για να προκαλέσουμε ανοσία φραγμού», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, η κλινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και το σκεύασμα θα περάσει πολλές δοκιμές πριν δοθεί το «πράσινο φως» για τη χορήγησή τους στους πολίτες. Είναι «βολικό, ανώδυνο, με ελάχιστες παρενέργειες», είπε.

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στη Ρωσία

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 47,8 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και 42,4 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε μια χώρα με πληθυσμό περίπου 146.000.000 κατοίκους. Η Ρωσία έχει καταγράψει 262.733 θανάτους από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ