Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Θύμα βιασμού έπεσε η Μις Σενεγάλη – Η διοργανώτρια την κατηγόρησε ότι πήγαινε γυρεύοντας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι δηλώσεις της προέδρου, όπως είναι αναμενόμενο, προκάλεσαν σάλο. Περισσότερες από 300 γυναίκες κινητοποιήθηκαν και κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος της για «εξύμνηση του βιασμού

Σε συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα, η Μις Σενεγάλη 2020 Ντέγιε Φατιμά Ντιονέ 20 ετών, αποκάλυψε πως τη νάρκωσαν και τη βίασαν σε ένα ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς στην οποία την είχε προσκαλέσει η διοργανωτική Επιτροπή. Έμεινε έγκυος και σήμερα είναι μητέρα ενός μωρού 5 μηνών, του οποίου αγνοεί τον πατέρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Την επομένη των αποκαλύψεων της Ντέγιε Φατιμά, η πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής της Μις Σενεγάλης Αμίνα Μπαντιάνε δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι «ένας βιασμός εμπλέκει δύο ανθρώπους». «Εάν κάποιος σε βιάζει, εσύ ψαχνόσουν. Είναι ενήλικη», είπε.

Οι δηλώσεις της προέδρου, όπως είναι αναμενόμενο, προκάλεσαν σάλο. Περισσότερες από 300 γυναίκες κινητοποιήθηκαν και κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος της για «εξύμνηση του βιασμού»

«Περισσότερες από 300 μηνύσεις έχουν κατατεθεί έως τη στιγμή που αποχωρούσαμε από το δικαστήριο, νωρίς το απόγευμα. Διατυπώθηκε μια ιδέα συλλογικής αγωγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κλήθηκαν όσες συμφωνούσαν να συμπληρώσουν το έντυπο και να συναντηθούμε στο δικαστήριο για να καταθέσουμε τη μήνυση», είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χουρέγε Τιάμ Πρεϊρά, μέλος της Συλλογικότητας των Γυναικών που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να συναντήσουν τον εισαγγελέα.

«Είναι ένας τρόπος να υποκινείς τους βιαστές να συνεχίσουν και να βάζουν σε κίνδυνο τα κορίτσια», τόνισε.

Επιπλέον της μήνυσης για «εξύμνηση του βιασμού», οι ενάγουσες ζητούν την αφαίρεση της άδειας της διοργανώτριας του διαγωνισμού ομορφιάς και αξιώνουν από το κράτος να αναθέσει τη διοργάνωσή του σε «πρόσωπα που σέβονται περισσότερο τα δικαιώματα της γυναίκας», ανέφερε η Πρεϊρά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ