Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Συγκλονιστικά στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας με το τουριστικό λεωφορείο έξω από την Σόφια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια παράνομη δεξαμενή λαδιού και 30.000 κροτίδες που μεταφέρονταν σε ειδική κρύπτη ήταν οι λόγοι που έγινε παρανάλωμα του πυρός το λεωφορείο με τους τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 46 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης στα Σκόπια, στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου είχε τοποθετηθεί παράνομα μία δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 1000 λίτρων και επίσης υπήρχε μία κρύπτη όπου είχαν τοποθετηθεί 30.000 κροτίδες. Όταν το όχημα βγήκε από το δρόμο, περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από την Σόφια, στη Βουλγαρία, τα λάδια και η έκρηξη των κροτίδων το μετέτρεψαν σε μία πύρινη κόλαση, από την οποία μπόρεσαν να ξεφύγουν μόλις επτά από τους επιβάτες. Όλα έγιναν μέσα σε δύο – τρία λεπτά, όπως ανέφεραν οι Βούλγαροι αστυνομικοί που διεξάγουν τις έρευνες για την τραγωδία.

Ο οδηγός του λεωφορείου είχε αισθανθεί αδιεθεσία και στο συνοριακό πέρασμα Τουρκίας- Βουλγαρίας ζήτησε από συνάδελφό του να τον αντικαταστήσει. Όμως ύστερα από λίγη ώρα έχασε τον έλεγχο, με τραγικά αποτελέσματα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το λεωφορείο δεν είχε άδεια κυκλοφορίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ