Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ομάδα έρευνας για UFO δημιουργείται στο αμερικανικό Πεντάγωνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει μια νέα ομάδα η οποία θα ερευνά αναφορές για παρουσία Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ, UFO) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο.

Η συγκρότηση της ομάδας στο Πεντάγωνο γίνεται λίγους μήνες αφότου η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, σύμφωνα με την οποία υπάρχει έλλειψη επαρκών δεδομένων για να προσδιοριστεί η φύση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων.

Τη νέα ομάδα με την ονομασία Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (Ομάδα Συγχρονισμού Ταυτοποίησης και Διαχείρισης Ιπτάμενων Αντικειμένων) θα επιβλέπουν ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, ο διευθυντής του Μεικτού Επιτελείου και αξιωματούχοι του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Η υφυπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς δήλωσε πως η παρουσία άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων (UAP) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο δημιουργεί εν δυνάμει κίνδυνο για την ασφάλεια πληρωμάτων αεροσκαφών και εν δυνάμει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Αναφορές για άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα χρονολογούνται ήδη από τη δεκαετία του 1940, αλλά επί δεκαετίες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιδιώκουν συστηματικά την απομυθοποίηση αυτών των πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ