Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών έξω από το Βελιγράδι – άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισχυρές εκρήξεις έγιναν σε εργοστάσιο πυρομαχικών, στο προάστειο Λέστανε του Βελιγραδίου. Τα σερβικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και δέκα τραυματίες, ενώ αγνοείται η τύχη και αρκετών εργαζομένων που βρίσκονταν στο εργοστάσιο την ώρα που έγινε η πρώτη έκρηξη.

Οι σερβικές αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής για τον κίνδυνο να προκληθούν κι άλλες εκρήξεις, καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου παρά την τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Κάτοικοι του Λέστανε ανέφεραν ότι η περιοχή σείστηκε τουλάχιστον για ένα λεπτό όταν έγινε η έκρηξη και πίστεψαν ότι δεχόταν κάποια στρατιωτική επίθεση.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τί μπορεί να προκάλεσε τις εκρήξεις στο εργοστάσιο Ederpo, στο οποίο έχει καταρρεύσει η οροφή.

Δεκάδες πυροσβέστες προσπαθούν να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου, ενώ άλλοι διεξάγουν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου η αστυνομία απαγορεύει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλον πλην των μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι άκουσαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και μετά είδαν μία στήλη καπνού να υψώνεται πάνω από το εργοστάσιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ