Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ισραήλ: Ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών 5-11 ετών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 για τα παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών και έγινε μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, που μειώνει την ηλικία πρόσβασης σε εμβόλιο προκειμένου να καταστείλει την πανδημία.

Η ισραηλινή κυβέρνηση προέβλεπε να ξεκινήσει σήμερα η εκστρατεία εμβολιασμού με την ελπίδα να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο πέμπτο κύμα μολύνσεων, όμως από χθες βράδυ άρχισαν ήδη να χορηγούνται δόσεις στα μικρότερα παιδιά.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνόδευσε σήμερα τον εννιάχρονο γιο του, Νταβίντ, προκειμένου να εμβολιαστεί στη Χερτσλίγια, κοντά στο Τελ Αβίβ, και κάλεσε τους Ισραηλινούς γονείς να κάνουν το ίδιο. «Ο εμβολιασμός των παιδιών τα προστατεύει και προστατεύει τους γονείς τους», ανέφερε σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Το Ισραήλ ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, τον Δεκέμβριο του 2020, μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού χάρη σε μια συμφωνία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer που υποσχέθηκε γρήγορη πρόσβαση σε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με αντάλλαγμα δεδομένα για τα αποτελέσματα του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα. Η εκστρατεία αυτή επέτρεψε τον εμβολιασμό με δύο δόσεις τουλάχιστον 5,7 εκατομμυρίων από τα περίπου 9 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας.

Οι αρχές ξεκίνησαν στη συνέχεια εκστρατεία για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης, η οποία έχει χορηγηθεί ήδη σε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες. Επίσης, μείωσαν στα 12 έτη την ηλικία πρόσβασης στο εμβόλιο, προτού δώσουν το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ