Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ινδία: Φονικές πλημμύρες – Δεκάδες νεκροί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν την Ινδία, από τον Οκτώβριο, προκαλώντας δεκάδες θανάτους, ενώ καταστροφικές πλημμύρες χτύπησαν και την πόλη Μπανγκαλόρ. 

Τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τον περασμένο μήνα, άλλοι 42 άνθρωποι πέθαναν στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη νότια Ινδία. Δρόμοι, σπίτια και λίμνες της πρωτεύουσας της Καρνατάκα, πλημμύρισαν έπειτα από τρεις ημέρες κατακλυσμιαίων βροχών, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις κατοικίες των ντόπιων.

Βιβλική καταστροφή

Διασώστες βγήκαν στους δρόμους με λαστιχένιες λέμβους προκειμένου να σώσουν τους κατοίκους που κινδύνευαν, ενώ τα λεωφορεία και τα τρίκυκλα προσπαθούσαν να διασχίσουν τα νερά που είχαν καλύψει τα πεζοδρόμια σε όλη την πόλη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι απρόβλεπτες και ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες σε όλη τη Νότια Ασία οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, η οποία έχει επιδεινωθεί από την κατασκευή φραγμάτων, την αποψίλωση και την υπερβολική ανάπτυξη. Κατακλυσμιαίες βροχές έπληξαν επίσης την πόλη Τσενάι, πρώην Μαντράς, στις αρχές Νοεμβρίου, πλημμυρίζοντας τις περισσότερες μεγάλες αρτηρίες και ξεριζώνοντας δέντρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ