Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Γενς Σπαν: «Σε λίγο καιρό ο καθένας θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέχρι το τέλος του χειμώνα, πιθανόν κάθε Γερμανός θα έχει εμβολιαστεί, θα έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό ή θα είναι νεκρός, δήλωσε κυνικά ο υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν. 

Κυνική δήλωση Σπαν

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, από κορονοϊό ειδικά με την παραλλαγή «Δέλτα», είναι τεράστιος.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με τον Σπαν, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό, τόνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. «Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ