Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ερντογάν – Χάνει την πρωτιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για πρώτη φορά το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία, φαίνεται να μην είναι πρώτο. Η δημοσκόπηση της Avrasya Araştırma, δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP να ξεπερνά το κυβερνών κόμμα του ΑΚP, χωρίς την κατανομή των ψήφων των αναποφάσιστων.

Εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης οι Τούρκοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πλέον η δημοτικότητά του έχει αρχίσει να φθίνει. Το 62,3% δήλωσε πως βιώνει σοβαρή οικονομική κρίση, ενώ το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στην Τουρκία.

Η οικονομική κρίση «φθείρει» τον Ερντογάν

Το 64% σημείωσε ότι υπεύθυνος για την οικονομική κρίση είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το 74,6% θεωρεί πως ο Ερντογάν διαχειρίζεται άσχημα το θέμα της οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι Τούρκοι που ρωτήθηκαν εκτιμούν πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση το έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά 77,1% και το κόμμα του, το AKP 70,2%.

Αν γινόντουσαν τώρα εκλογές το ΑΚP θα ερχόταν δεύτερο με την αντιπολίτευση CHP να συγκεντρώνει ποσοστό 25,6% και AKP 24.2%.

Το 52,1% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν θα ξαναψήφιζε τον Ερντογάν αν ήταν υποψήφιος πρόεδρος ενώ σε ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε;» οι Τούρκοι απάντησαν τους Εκρέμ Ιμάμογλου, Μανσούρ Γιαβάς, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Αλί Μπαμπατάν σε υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τον Ερντογάν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ