Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Φωτογράφισαν το παλάτι του Ερντογάν και τους έπιασαν για κατασκοπεία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Τουρκικές αρχές άφησαν τελικά ελεύθερο το Ισραηλινό ζευγάρι που είχαν συλλάβει για κατασκοπεία, διότι φωτογράφισαν την κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδρομής τους στην Κωνσταντινούπολη. 

Οι εκδρομείς τράβηξαν φωτογραφίες της κατοικίας του Τούρκου Προέδρου, από τον Πύργο Τσάμλιτζε, μια τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση στην Τουρκία, όπου βρίσκονται παρατηρητήρια. Συνελήφθησαν, κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και προφυλακίστηκαν. Σήμερα, έπειτα από ημέρες, αφέθησαν ελεύθεροι και γύρισαν στην πατρίδα τους, όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Οι… κατάσκοποι

Πρόκειται για τον Μόρντι και τη Νάταλι Οκνίν. Το Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του ζεύγους στις 12 Νοεμβρίου, απαγγέλλοντάς του κατηγορίες για κατασκοπεία. Όλα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος τηλεφώνησε στην αστυνομία επειδή είδε το ζευγάρι να φωτογραφίζει την κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μαζί με το ζευγάρι, συνελήφθη και ένας τούρκος υπήκοος, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος ή όχι.

Την απελευθέρωση του Μόρντι και της Νάταλι Οκνίν έκαναν γνωστή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και υπουργός Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ. Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το ζευγάρι είναι κατάσκοποι, διαβεβαιώνοντας πως δεν εργάζονται για καμιά ισραηλινή κρατική υπηρεσία. Το ζευγάρι επέστρεψε στην πατρίδα του ανακουφισμένο μετά τον Γολγοθά που έζησε.

SPY1
TWITTER

«Έπειτα από προσπάθειες που καταβλήθηκαν από κοινού με την Τουρκία, ο Μόρντι και η Νάταλι Οκνίν αποφυλακίστηκαν και επιστρέφουν σπίτι, στο Ισραήλ», ανέφεραν ο πρωθυπουργός και ο ισραηλινός ΥΠΕΞ σε κοινή ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ