Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Προς αυστηροποίηση των μέτρων οδεύει το Βέλγιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη διαρκώς επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα του Βελγίου εστιάζει ο βελγικός Τύπος σήμερα, με πάνω από 10.000 κρούσματα covid-19 να καταγράφονται κατά μέσο όρο, ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Sciensano).

Ειδικότερα, μεταξύ 7 και 13 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 10.283 κρούσματα ημερησίως, αύξηση 27% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά το ίδιο διάστημα, ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από κορονοϊό ανήλθε σε 25,6, (άνοδος 11%).

Αναφορικά με τις νοσηλείες, μεταξύ 10 και 16 Νοεμβρίου καταγράφονται κατά μέσο όρο 238,4 εισαγωγές ημερησίως (αύξηση 21%). Επι του παρόντος νοσηλεύονται 2.693 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 557 σε μονάδες ΜΕΘ.

Με σημερινές δηλώσεις του ο ιολόγος Στίβεν Βαν Γκαχτ τονίζει ότι, “αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, κινδυνεύουμε να έχουμε περισσότερους από 1.000 ασθενείς με κορωνοϊό στην εντατική”. “Είμαστε ήδη στα επίπεδα του τρίτου κύματος”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει οπωσδήποτε να μπει φρένο στα κρούσματα για να αποφευχθεί αυτός ο αριθμός ασθενών.

Σύμφωνα με το βελγικό Τύπο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δαπανήσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε διαγνωστικά τεστ από την αρχή της κρίσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης ειδικών για τον κορονοϊό, με θέμα την αυστηροποίηση των μέτρων. H τηλεργασία, η χρήση μάσκας στα σχολεία από 9 ετών και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι μερικά από τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ