Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο Μαρξ, ο Λένιν και ο Χο Τσι Μιν πήγαν στον γάμο του φίλου τους, του Ένγκελς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μαρξ, ο Λένιν και ο Χο Τσι Μιν ταξίδεψαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη νότια Ινδία για να παραστούν στον γάμο του φίλου τους, του Ένγκελς.

Ο Μαρξ δεν είναι Γερμανός, ούτε ο Λένιν Ρώσος και φυσικά ο Χο Τσι Μιν δεν είναι Βιετναμέζος: όλοι τους, συμπεριλαμβανομένου και του γαμπρού, είναι Ινδοί και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στο κρατίδιο Κεράλα.

Ο Ένγκελς και ο Λένιν είναι αδέλφια ενώ ο Μαρξ και ο Χο Τσι Μιν είναι γιοι ενός τοπικού στελέχους του κόμματος, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Mathrubhumi. Και οι τέσσερις είναι ενεργά μέλη του κόμματος, το οποίο είναι πολύ ισχυρό στην Κεράλα όπου κυβέρνησε για δεκαετίες τα τελευταία 60 χρόνια. Τα ονόματα επαναστατών ηγετών, όπως τα Στάλιν και Τρότσκι, είναι πολύ δημοφιλή στην περιοχή. Κάποιοι δίνουν στα παιδιά τους ακόμη και το όνομα «Πράβντα», από την εφημερίδα της πρώην ΕΣΣΔ.

Ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης στο Ταμίλ Νάντου, ένα κρατίδιο στα ανατολικά της Κεράλα, ονομάζεται Μ.Κ. Στάλιν – ο πατέρας του ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον Σοβιετικό ηγέτη που πέθανε λίγες ημέρες πριν γεννηθεί ο γιος του.

Τον Ιούνιο, στην Κεράλα, τελέστηκε ο γάμος ενός άνδρα που ονομάζεται Σοσιαλισμός. Παρόντες ήταν και οι τρεις αδελφοί του: ο Κομμουνισμός, ο Λενινισμός και ο Μαρξισμός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ