Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Βουλγαρία: Το νέο κεντρώο κόμμα έρχεται πρώτο στις εκλογές – Κρίσιμη η κατάσταση με την πανδημία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα νέο κεντρώο κόμμα κατά της διαφθοράς, το «Συνεχίζουμε την Αλλαγή», φαίνεται πως κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία συγκεντρώνοντας το 26% των ψήφων, όπως έδειξαν σήμερα τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν από την κεντρική εκλογική επιτροπή με καταμετρημένο το 42% των ψηφοδελτίων.

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ έρχεται δεύτερο με 21,4% των ψήφων σ’ αυτές τις τρίτες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν φέτος στη φτωχότερη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Βούλγαροι βρέθηκαν για τρίτη φορά στις κάλπες, μέσα στο 2021, ενώ η πανδημία καλπάζει και η χώρα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη, στο θέμα των εμβολιασμών.

Μετά την αποτυχία των δύο προηγουμένων εκλογικών διαδικασιών, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο, ελλείψει συμφωνίας των κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβερνητικής συμμαχίας, πολίτες και πολιτικοί ελπίζουν ότι αυτή τη φορά, τα κόμματα θα συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Στη γειτονική χώρα υπάρχει τεράστια ανάγκη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης το ταχύτερο δυνατόν.Τα νοσοκομεία έχουν έχουν ξεχειλίσει από ασθενείς και η Βουλγαρία καταγράφει τη δεύτερη υψηλότερη θνητότητα της νόσου κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό στον κόσμο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ