Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Στο παρά 5′ επιτεύχθηκε συμφωνία για το κλίμα στη Γλασκώβη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμφωνία, προκειμένου να επιταχυνθεί η μάχη κατά της υπερθέρμανσης της Γης επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26).

Το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει επανειλημμένα δυναμιτιστεί από τις χώρες, που είναι οι μεγάλοι ρυπαντές, από την Κίνα κι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά κατά την περίοδο Ντόναλντ Τραμπ.

Η συμφωνία αυτή, που συνέβη στο παρά 5′ δημιουργεί νέες προοπτικές, ειδικά απέναντι στα κράτη, που αναμένεται να θιγούν περισσότερο, παρά τη φτώχεια, που τα μαστίζει. Η Κλιματική Αλλαγή αναμένεται να πλήξει περισσότερο παράκτιες και νησιωτικές περιοχές αλλά και περιοχές με ξηρασία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι βασικότερες συμφωνίες για ν΄αναχαιτιστεί η Κλιματική Αλλαγή ήταν το Πρωτόκολλο του Κιότο, η συμφωνία των Παρισίων και η Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε, πριν τη συμφωνία της Γλασκώβης.

Όπως έχει υπολογιστεί από την Παγκόσμια Τράπεζα, αν δεν αλλάξει η κατάσταση με τη θερμοκρασία της γης, πάνω από 216 εκατομμύρια θα είναι οι Κλιματικοί Πρόσφυγες θα υπάρχουν μέχρι το 2050. Αυστραλοί επιστήμονες ωστόσο εκτιμούν ότι ο αριθμός των Κλιματικών Προσφύγων, αν δεν υπάρξει κινητοποίηση, αναμένεται ν΄ανέλθει ακόμη και σε 1 εκατομμύριο τα επόμενα χρόνια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ