Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ρομπότ σε σχήμα σκύλου γίνεται ο νέος δασοφύλακας στο δάσος του Σέργουντ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα νέο ρομπότ, ο Forest Ranger, σε σχήμα σκύλου θεωρείται ο νέος «δασοφύλακας». Φτιάχτηκε στη Μεγάλη Βρετανία και πλέον δοκιμάζεται για τη συλλογή πλάνων, από περιοχές, που είναι δυσπρόσιτες κι υπάρχουν αδυναμίες στην παρακολούθηση κι αξιολόγηση της υγείας και της κατάστασης των δασών.

Αποτελεί μέρος μίας πρωτοποριακής εργασίας και σχεδιάστηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ με στόχο την εισαγωγή ψηφιακής τεχνολογίας στο Δάσος του Σέργουντ.

Πρόκειται για το γνωστό δάσος, που συνδέθηκε με τον Ρομπέν των Δασών. Ο σκύλος ρομπότ θεωρείται μία σημαντική εφαρμογή που αναμένεται να προστατέψει από πιθανούς κινδύνους πυρκαγιών, ανιχνεύοντας πιθανά προβλήματα ενώ θεωρείται από τους επιστήμονες ότι αναμένεται να συνδράμει στις ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Το συμβούλιο της κομητείας του Νοτιγχαμσάϊρ σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς ερευνητές και τοπικές επιχειρήσεις βοήθησαν στη χρηματοδότηση του προγράμματος, που ανήλθε σε 10 εκ. λίρες. Στόχος η δημιουργία του πρώτου στον κόσμο απολύτως, διασυνδεδεμένου δάσους με τα δίκτυα 5ης γενιάς προκειμένου να βελτιωθεί το περιβάλλον και να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Αίνιγμα πάντως αποτελεί πως αναμένεται να τον αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι του δάσους τον νέο συγκάτοικο κι αν θα τον καλοδεχτούν ή θα ταλαιπωρηθεί από την άγρια πανίδα.

Πηγή: https://www.chad.co.uk/

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ