Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από έκρηξη σε τέμενος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκρηξη σημειώθηκε σε τέμενος στην πόλη Σπιν Γκαρ της επαρχίας Νανγκαρχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να τραυματιστούν, ανάμεσά τους και ο ιμάμης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για νεκρούς, σύμφωνα με κατοίκους.

Την είδηση επιβεβαίωσε αξιωματούχος των Ταλιμπάν: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σημειώθηκε έκρηξη στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στο εσωτερικό ενός τεμένους στην πόλη Σπιν Γκαρ. Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί».

Ο Ατάλ Σινουάρι, κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα) όταν εξερράγησαν εκρηκτικά που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τεμένους.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους και ο ιμάμης του τεμένους. Άλλος κάτοικος της πόλης δήλωσε ότι 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, την πιο πρόσφατη σε μια σειρά εκρήξεων που έχουν σημειωθεί σε τεμένη του Αφγανιστάν τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο τέμενος αυτό πηγαίνουν σουνίτες. Οι προηγούμενες επιθέσεις αφορούσαν τεμένη των σιιτών και την ευθύνη για αυτές ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ