Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Η αποδόμηση της Γκρέτας και του «Τούνμπεργκ-ισμού» – Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Μπιλ Μάχερ (Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον τελευταίο μονόλογό του στην εκπομπή «Real Time», ο παρουσιαστής Μπιλ Μάχερ, εξαπέλυσε δριμεία κριτική επτά λεπτών, όχι μόνο στην γνωστή ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, αλλά και σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «Τούνμπεργκ-ισμό».

Ο Μάχερ επιχείρησε να αποδομήσει την Τούνμπεργκ και όσους «επιφανειακά» ασπάζονται αυτά που η υπέρμαχος του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύει, λέγοντας πως η Γκρέτα δεν έχει τόση σημασία, όση έχει τελικά το μοντέλο Kylie Jenner. Ο παρουιαστής του talk show, συνέκρινε κυνικά τις δύο προσωπικότητες.

«Γκρέτα, λυπάμαι αλλά δεν εκπροσωπείς την γενιά σου»

«Κάποιος πρέπει να πει στην Τούνμπεργκ ότι ”μπορεί να είσαι η συνείδηση ​​της γενιάς σου, αλλά δεν την εκπροσωπείς”. Εύχομαι πραγματικά να το έκανες, Γκρέτα, αλλά δεν το κάνεις». Ο παρουσιαστής συνέχισε λέγοντας πως «μία από αυτές τις νεαρές γυναίκες έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή από την άλλη. Δεν είναι το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα αυτό που αντιπροσωπεύει καλύτερα την νεολαία, αλλά ο καταναλωτισμός».

Ο Μάχερ επισήμανε ότι η Jenner εκπροσωπεί ίσως καλύτερα την συγκεκριμένη γενιά, καθώς έχει 279 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, 266 εκατομμύρια περισσότερους από τον Τούνμπεργκ. «Λέτε ότι αγαπάτε την Γκρέτα και το μήνυμά της, αλλά οτιδήποτε άλλο αγαπάτε είναι μια κλιματική καταστροφή» συμπλήρωσε ο Μάχερ σε υψηλούς τόνους.

gkreta
TWITTER

«Η Kylie ενσαρκώνει και ασπάζεται έναν τρόπο ζωής που είναι σχεδόν το αντίθετο από το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και οι νεότερες γενιές το λατρεύουν. Στις δημοσκοπήσεις οι νέοι ισχυρίζονται πάντα ότι ανησυχούν περισσότερο για την κλιματική αλλαγή, αλλά δεν συμπεριφέρονται έτσι» είπε ο οικοδεσπότης του talk show.

Ο Μάχερ σημειώνει ότι «δεν μπορείς να κάνεις και τα δύο», εννοώντας τον τρόπο ζωής που αντιπροσωπεύει η Τούνμπεργκ και τον τρόπο που ασπάζεται η Jenner. «Όταν ο τρόπος ζωής της Kylie γίνει αντιδημοφιλής τότε θα σας πάρω στα σοβαρά. Μακάρι η γενιά σας να ήταν καλύτερη από τη δική μου. Η λυπηρή αλήθεια είναι όμως ότι είμαστε εντελώς ίδιοι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ