Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Σοκ στη Τουρκία – Την σκότωσε με σπαθί σαμουράι στη μέση του δρόμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η δολοφονική επίθεση, με σπαθί σαμουράι, εναντίον μιας γυναίκας 28 ετών που περπατούσε στην μέση του δρόμου. 

Το θύμα ήταν μια αρχιτέκτονας, η Μπασάκ Τσενγκίζ, η οποία βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για λίγες μόνο μέρες. Η επίθεση έγινε στις 9 Νοεμβρίου, όταν ο Τζαν Γκιουκτούγκ Μποζ, την έσφαξε με σπαθί και η 28χρονη κοπέλα έπεσε νεκρή στη μέση του κεντρικού δρόμου της περιοχής Ατασεχίρ, όπου διέμενε.

Ο 27χρονος δράστης είναι φοιτητής που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Μετά την επίθεση,ο Τζαν Γκιουκτούγκ Μποζ, τράπηκε σε φυγή και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Η σύλληψη του σαμουράι

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον άνδρα ύστερα από ανάλυση του βίντεο. Ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε τον φόνο και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκε και σκότωσε τη γυναίκα, σε μια κατάθεση μόλις τριών σελίδων. Ο δράστης παραδέχτηκε ότι είχε αποφασίσει να σκοτώσει μια γυναίκα με το που θα έβγαινε από το σπίτι του, ενώ η επιλογή της άτυχης κοπέλας ήταν τυχαία.

Στο σπίτι του 27χρονου στη Τουρκία, βρέθηκαν 15 διαφορετικά είδη μαχαιριών, συμπεριλαμβανομένου και του σπαθιού σαμουράι, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν και «εμψυχωτικά μηνύματα» που τον ενθάρρυναν να φέρει εις πέρας τα δολοφονικά του σχέδια. Οι γείτονες περιέγραψαν τον δράστη ως έναν παράξενο άνθρωπο, που στο παρελθόν είχε απειλήσει παιδί της γειτονιάς με σπαθί. Ο δράστης λάμβανε ψυχολογική υποστήριξη τουλάχιστον για πέντε χρόνια. Ωστόσο, τα τελευταία τρία είχε διακόψει κάθε επαφή με γιατρούς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ