Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Βόρεια Κορέα: Νέα «εξαφάνιση» του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναταραχή έχει προκαλέσει η πολλοστή «εξαφάνιση» του ηγέτης Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτή τη φορά δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση για 30 μέρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει «εξαφανιστεί» από τα κοινά από το 2014 και οι αναφορές ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πληθαίνουν και πάλι.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ήταν στις 12 Οκτωβρίου, σε έκθεση με πυραύλους στην Πιονγκγιάνγκ. Από τότε οι δορυφόροι έχουν δείξει αυξημένη δραστηριότητα στο παραθαλάσσιο σπίτι που διατηρεί στην ανατολική ακτή της χώρας και στην επαυλη  του κοντά στην πρωτεύουσα, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να πέρασε  εκεί χρόνο, αναφέρει το NK News.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας τράβηξε την προσοχή αναλυτών και υπηρεσιών πληροφοριών φέτος, όταν έκανε οκτώ «διαλείμματα» τουλάχιστον δύο εβδομάδων το καθένα, από τον περασμένο Ιανουάριο.

Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι πιστεύει ότι ο Κιμ είναι καλά στην υγεία του.

Αναφορές ότι αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα είχαν γίνει τον Απρίλιο του 2020, όταν κατά την «επανεμφάνισή» του μετά από απουσία σχεδόν τριών εβδομάδων, εθεάθη σε ένα ηλεκτρικό καρότσι να περιφέρεται σε ένα εργοστάσιο και με ένα σημάδι στο χέρι του, που ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με ιατρική επέμβαση.

Ενώ το 2021, έχοντας χάσει βάρος, εθεάθη να φορά μυστηριώδεις επιδέσμους στο κεφάλι. Το NIS τον Οκτώβριο επίσης φέρεται να αναγνώρισε νέα «προβλήματα» στο δέρμα του προσώπου του φέτος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει τις κανονικές του δραστηριότητες παρά την απουσία του από τα κοινά. Μάλιστα τα κρατικά μέσα επικαλέστηκαν επιστολές που έστειλε σε άλλους αρχηγούς κρατών τις τελευταίες ημέρες,

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ