Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla μετά από ψηφοφορία στο Twitter

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Έλον Μασκ σεβάστηκε το «ναι» του κόσμου και πούλησε μετοχές του στην Tesla, αξίας 5 δισ. δολαρίων, μετά από ψηφοφορία που έκανε στο Twitter.

Η περιουσία του Έλον Μασκ, ξεπερνά τα 280 δισ. δολάρια, κάτι που τον καθιστά ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Ο ισχυρός άνδρας ρώτησε τους 62 εκατ. ακόλουθούς του στο Twitter αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, την ισχυρότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σήμερα. Αφορμή ήταν η συζήτηση στις ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς να θέλουν να επιβληθούν μεγαλύτεροι φόροι σε πάμπλουτους επιχειρηματίες.

Η ψηφοφορία

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ένα tweet. «Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

Τελικά το 57,9% των 3,5 εκατομμυρίων χρηστών που απάντησαν, ψήφισαν «ναι» και έτσι ο Έλον Μασκ πούλησε σχεδόν 3,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων. Πούλησε ακόμη, άλλες 934.000 μετοχές έναντι περίπου 1,1 δισ. δολαρίων, αφού άσκησε δικαιώματα προαίρεσης για την απόκτηση σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων μετοχών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα από την πώληση, αποκαλύπτουν ένα προσυμφωνημένο σχέδιο συναλλαγών για το 1/5 των μετοχών του, πολύ πριν κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter. Αλλά η πώληση των υπόλοιπων μετοχών δεν είχε προγραμματιστεί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ