Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ρουμανία: Ακόμη μια φονική πυρκαγιά σε νοσοκομείο covid – Δύο νεκροί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο ασθενείς με κορονοϊό κάηκαν ζωντανοί και μια νοσηλεύτρια τραυματίστηκε από τη φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο του Πλοϊέστι, στη νότια Ρουμανία. Είναι η τέταρτη τραγωδία αυτού του είδους που σημειώνεται στη χώρα.

«Δύο ασθενείς πέθαναν και δεκαέξι άλλοι μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο του Πλοϊέστι εξαιτίας του καπνού που έβγαινε από το ισόγειο του νοσοκομείου, χωρίς όμως να κινδυνεύσει η ζωή τους», δήλωσε η Ραλούκα Βασιλόε, εκπρόσωπος της ISU. Ενώ, η νοσηλεύτρια, που έχει υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματός της, διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, διευκρίνισε η ίδια.

Οι υποδομές των νοσοκομείων στη Ρουμανία είναι απαρχαιωμένες, ενώ το ποσοστό του προϋπολογισμού, που δίνεται για την Υγεία ανά κάτοικο, είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ. Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, είχε γίνει ανακαίνιση στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις πέρυσι, ενώ το σύστημα παροχής οξυγόνου είχε ελεγχθεί πρόσφατα.

Ο τραγικός απολογισμός

Η νέα αυτή πυρκαγιά σημειώθηκε την ώρα που στη Ρουμανία υπάρχει έλλειψη κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς μαίνεται στη χώρα το τέταρτο κύμα της πανδημία.

Τον Οκτώβριο πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Κωνστάντζας στοίχισε τη ζωή σε επτά ασθενείς με covid-19. Είκοσι άλλοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε δύο φωτιές σε νοσοκομείο της Πιάτρα Νεάμτς τον Νοέμβριο του 2020 και στο Βουκουρέστι τον Ιανουάριο. Τον Απρίλιο τρεις ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στο Βουκουρέστι πέθαναν λόγω προβλήματος στο σύστημα τροφοδοσίας οξυγόνου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ