Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Περού: Πωλείται το προεδρικό αεροσκάφος για να βρεθούν χρήματα για την υγεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος του ΠερούΠέδρο Καστίγιο, ανακοίνωσε ότι το προεδρικό αεροσκάφος θα εκποιηθεί και το ποσό που θα εξασφαλιστεί θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των τομέων της υγείας και της παιδείας, που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πανδημία.

«Ανακοινώνω ότι θα πουλήσουμε το προεδρικό αεροσκάφος, τα έσοδα θα διατεθούν στην υγεία και την παιδεία», είπε ο αριστερός πρόεδρος του Περού και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας για τα κυβερνητικά στελέχη, απαγορεύεται «σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην πρώτη θέση» για να μπει τέλος στα «προνόμια» που απολαύουν «πολυάριθμοι» αξιωματούχοι.

«Σε μια κυβέρνηση του λαού, οι δημόσιοι λειτουργοί ταξιδεύουν όπως οι απλοί πολίτες», είπε ο πρώην εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, που εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα του Περού τον Ιούλιο.

Το προεδρικό αεροσκάφος είναι ένα Boeing 737-528, με χωρητικότητα 70 επιβάτες. Το αεροσκάφος είχε αγοραστεί από την περουβιανή κυβέρνηση το 1995, έναντι τιμήματος 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων, επί των ημερών του Αλμπέρτο Φουχιμόρι στην προεδρία (1990-2000).

Ο πρόεδρος Καστίγιο ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει αύξηση του κατώτερου μισθού στο Περού από τα 930 στα 1.000 σολ (από τα 194 στα 217 ευρώ) από την 1η Δεκεμβρίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ