Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ξεκληρίστηκε οικογένεια από επίθεση Τουρκικού drone στη Συρία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι κουρδικές δυνάμεις κατηγόρησαν σήμερα την Τουρκία ότι σκότωσε τρεις αμάχους, άτομα της ίδιας οικογένειας, σε επίθεση drone με στόχο ένα αυτοκίνητο στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία.

Ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων, Νούρι Μαχμούντ, διευκρίνισε πως τα θύματα ήταν ο Γιουσέφ Κέλο, 82 ετών, μια φυσιογνωμία του κουρδικού εθνικού αγώνα, και οι δύο εγγονοί του. «Η επίθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε εν γνώσει του διεθνούς συνασπισμού και της Συρίας, αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία καλούνται οι πλευρές που εμπλέκονται στη Συρία να εμποδίσουν οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Σε αντίδραση σ’ αυτό το πλήγμα, οι κουρδικές αρχές κάλεσαν σήμερα το πρωί τους πολίτες να κάνουν πορεία στο Καμισλί για να καταγγείλουν την Τουρκία, παράλληλα με τις κηδείες των θυμάτων. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ένα εκταταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, διευκρίνισε πως η επίθεση είχε στόχο έναν αξιωματούχο των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), ο οποίος δεν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, προσθέτοντας πως σκοτώθηκαν ο παππούς του, ένας από τους αδελφούς του και ένα τρίτο πρόσωπο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ