Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Υεμένη: Ετοιμόγεννη δημοσιογράφος σκοτώθηκε από βόμβα στο αυτοκίνητο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια 27χρονη ετοιμόγεννη δημοσιογράφος σκοτώθηκε στην Υεμένη, όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη στο αυτοκίνητο με το οποίο ο σύζυγός της, τη μετέφερε σε νοσοκομείο για να γεννήσει.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του Μαχμούντ αλ Άτμι, επίσης δημοσιογράφου. Πυροδοτήθηκε καθώς το ζευγάρι πήγαινε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου η κοπέλα επρόκειτο να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Οι δύο δημοσιογράφοι δούλευαν για διάφορα τοπικά και διεθνή αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης.

«Έψαχναν τη διεύθυνση κατοικίας μου»

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Ο σύζυγος είναι τραυματισμένος και  πιστεύει πως επρόκειτο για ενέργεια των σιιτών ανταρτών Χούτι, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης από το 2014. «Έψαχναν τη διεύθυνση κατοικίας μου», είπε.

Μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Χούτι, η κυβέρνηση μετεγκατέστησε προσωρινά την έδρα της στην πόλη Άντεν. Οι Χούτι υποστηρίζονται πολιτικά από το Ιράν, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζεται από τον Μάρτιο του 2015 από στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, του σουνιτικού βασιλείου που γειτονεύει με την Υεμένη και είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Τεχεράνης στην περιοχή.

12 νεκροί από έκρηξη στις 30 Οκτωβρίου

Έχουν καταγραφεί αρκετές βομβιστικές ενέργειες που οι Αρχές αποδίδουν στους Χούτι και άλλες για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Στις 30 Οκτωβρίου τουλάχιστον 12 πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κοντά στο αεροδρόμιο της Άντεν.

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια σε πολυαίμακτη ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους Χούτι, τους σιίτες αντάρτες που έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ