Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

6 στους 10 Αμερικανούς δεν θέλουν δεύτερη θητεία του Μπάιντεν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από το 60% των Αμερικανών δεν θέλει τον Τζο Μπάιντεν να διεκδικήσει δεύτερη συνεχόμενη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από μια νέα δημοσκόπηση.

Σχεδόν τα δύο τρίτα ή αλλιώς το 64% από τους ερωτηθέντες, περιλαμβανομένου ενός 28% Δημοκρατικών, απάντησε ότι δεν επιθυμεί υποψήφιο τον Τζο Μπάιντεν στις επόμενες εκλογές των ΗΠΑ το 2024, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των USA TODAY και του πανεπιστημίου του Σάφολκ. Εξάλλου, το 58% απάντησε ότι δεν θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2024 ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μόλις το 37,5% δεν εγκρίνει το έργο του

Το 37,5% απάντησε ότι εγκρίνει το έργο που έχει κάνει ως πρόεδρος ο Μπάιντεν, το 59% δεν εγκρίνει και το 46%-περιλαμβανομένου ενός 16% από ερωτηθέντες που τον ψήφισαν- απάντησε ότι ο Μπάιντεν τα έχει πάει χειρότερα από ό,τι περίμεναν.

Μόνο το 27,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα από την Τετάρτη ως και την Παρασκευή, απάντησε ότι εγκρίνει το έργο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για το Κογκρέσο αντί του Δημοκρατικού αντιπάλου του σε ποσοστό 46% έναντι 38%, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα. Μόλις το 20% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα του κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ τα δύο τρία ή το 66% εκτιμά το αντίθετο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ