Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Σιέρα Λεόνε: Ξεκίνησαν οι κηδείες των 115 θυμάτων από την έκρηξη βυτιοφόρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Σιέρα Λεόνε πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, οι κηδείες δεκάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη βυτιοφόρου, που είχε ως αποτέλεσμα 115 νεκρούς.  Βοήθεια από το εξωτερικό ζητούν οι υγειονομικές αρχές, αφού τα νοσοκομεία της χώρας είναι γεμάτα.

Φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα βυτιοφόρο την Παρασκευή, σε πρατήριο βενζίνης. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 115 άνθρωποι, ενώ άλλοι 91 τραυματίστηκαν.
Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εισροή τραυματιών λόγω της έλλειψης μέσων και εξοπλισμού.

Εθνική τραγωδία

Γροθιά στο στομάχι ήταν οι εικόνες με χιλιάδες άνθρωπους που συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του δρόμου από τον οποίο πέρασαν τα φέρετρα 85 ανθρώπων προκειμένου να φτάσουν στο νεκροταφείο που βρίσκεται λίγο έξω από το Φρίταουν. Τα περισσότερα θύματα είναι πλανόδιοι πωλητές και μοτοσικλετιστές που παγιδεύτηκαν από τις φλόγες την ώρα που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που χύνονταν από το βυτιοφόρο.

Πριν την κηδεία χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Connaught, όπου μεταφέρθηκαν τα περισσότερα θύματα, για να αποχαιρετίσουν τους συγγενείς τους υπό μια δυσβάστακτη οσμή και εν μέσω ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Τα ονόματα των θυμάτων που μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία έχουν αναρτηθεί στην είσοδο του Connaught προκειμένου οι οικογένειές τους να μπορέσουν να τους εντοπίσουν. «Θα κάνουμε τεστ DNA σε όλα τα πτώματα πριν την ταφή τους προκειμένου να έχουμε φακέλους για όλους τους νεκρούς», δήλωσε η Σίνε Καμάρα ιατροδικαστής. Ο πρόεδρος Μπίο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος από χθες Δευτέρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ