Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Όσκαρ Πιστόριους: Μπορεί να ζητήσει αποφυλάκιση υπό όρους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός φυλακής ενδέχεται να βρεθεί ο Όσκαρ Πιστόριους που εξέτισε το μισό της ποινής που του είχε επιβληθεί για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ. Ως εκ τούτου, δικαιούται να κάνει αίτηση για να εξεταστεί το αίτημά του.

Ήταν οι πρώτες πρωινές ώρες της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, όταν ο αθλητής πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, μέσα από την πόρτα της τουαλέτας του υπνοδωματίου. Το δικαστήριο της Νότιας Αφρικής στις 24 Νοεμβρίου 2017, αύξησε την ποινή φυλάκισης του Πιστόριους σε 13 χρόνια και πέντε μήνες, καθώς οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι η εξαετής ποινή για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ ήταν πολύ μικρή.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, πριν ξεκινήσει η διαδικασία αποφυλάκισης υπό όρους, το αρμόδιο τμήμα πρέπει να διεξάγει διάλογο με την οικογένεια του θύματος και τον δράστη.Το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών επρόκειτο να πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με τους γονείς της Ρίβα, ​​αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε και δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί εκ νέου.

OSKAR4

Η δικηγόρος της οικογένειας της Ρίβα, Τάνια Κόεν, δήλωσε ότι το συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει την αποφυλάκισή του με όρους, στις 27 ή 29 Οκτωβρίου. «Είναι επιλέξιμος για αποφυλάκιση από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αυτόματα το δικαίωμα να αποφυλακιστεί υπό όρους» είπε η Κόεν.

Ο Πιστόριους έγινε ο πρώτος διπλά ακρωτηριασμένος αθλητής, που αγωνίστηκε με προσθετικές λεπίδες, ένα κατόρθωμα που του χάρισε το παρατσούκλι Blade Runner και  έγινε γνωστός ως «ο γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια». Έγινε πρότυπο για τα άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο μέχρι την δίκη του για φόνο, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μπέρδεψε την Ρίβα με ληστή όταν πυροβόλησε τέσσερις φορές με  αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ