Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

FBI: Αμοιβή 10 εκατομμυρίων για πληροφορίες σχετικά με το DarkSide

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμοιβή έως και 10 εκατ. δολάρια για πληροφορίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό όσων βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις εντός της ομάδας «DarkSide Ransomware», προσφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η «DarkSide» ήταν υπεύθυνη για την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Colonial Pipeline. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την πολυήμερη διακοπή λειτουργίας ενός αγωγού που μεταφέρει περίπου το 45% των καυσίμων, που χρησιμοποιούνται στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Δράση εκτός Ανατολικής Ευρώπης

Το FBI έχει δηλώσει ότι πιστεύουν πως η ομάδα DarkSide λειτουργεί εκτός της Ανατολικής Ευρώπης. Το περιστατικό με την Colonial Pipeline θεωρήθηκε ως ένδειξη της εξουσίας που έχουν καταλάβει οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου τα τελευταία χρόνια, καθώς στόχευσαν σε κρίσιμες υποδομές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραδέχτηκε λίγο μετά το περιστατικό ότι είχε εξουσιοδοτήσει την πληρωμή περίπου 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων στη DarkSide, λίγες μόνο ώρες μετά την ενημέρωση για τις επιθέσεις, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να επανασυνδεθεί ο κρίσιμος αγωγός. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε αργότερα ότι κατάφερε να αποσπάσει περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin από τους φερόμενους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ