Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Ανοίγουν τα σύνορα και οι αεροπορικές το γιορτάζουν στον αέρα (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοίγουν σήμερα τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών για τους ξένους επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, δίνοντας τέλος σε μία απαγόρευση εισόδου που κράτησε για 20 μήνες.

Μέχρι σήμερα ίσχυε η απαγόρευση της πρόσβασης σε μη αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι εντός των τελευταίων 14 ημερών βρίσκονταν στη Βρετανία, στις 26 χώρες της Συνθήκης Σένγκεν στην Ευρώπη, όπου δεν απαιτούνται συνοριακοί έλεγχοι, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία. Οι χώρες αυτές αναλογούσαν στο 53% όλων των ξένων επισκεπτών προς τις ΗΠΑ το 2019.

Η πρωτοφανής αυτή απαγόρευση επέφερε ένα βαρύ πλήγμα στον τουρισμό, αλλά ταυτόχρονα στέρησε από φίλους και συγγενείς την δυνατότητα να παρευρεθούν σε γάμους, κηδείες ή γεννήσεις. Από σήμερα αρκεί μόνο οι ταξιδιώτες να επιδείξουν επίσημο αποδεικτικό εμβολιασμού ή ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

«Πανηγυρίζουν» οι αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες, έχουν προειδοποιήσει ότι στην αρχή το πιθανότερο είναι να υπάρχουν μεγάλες ουρές. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Delta, κατά τις έξι εβδομάδες από την ανακοίνωση για το άνοιγμα των ΗΠΑ, η εταιρεία διαπίστωσε αύξηση 450%.

Δυο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, η British Airways και η Virgin Atlantic «γιόρτασαν» με έναν πρωτότυπο τρόπο την άρση της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ για τους Βρετανούς εμβολιασμένους. Τα αεροσκάφη τους απογειώθηκαν ταυτόχρονα από το αεροδρόμιο του Χίθροου προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ